Tenuta Santi Giacomo e Filippo

Tenuta Santi Giacomo e Filippo, gelegen in het hart van de Montefeltro region binnen het natuurreservaat "La Badia" en Le Marche, bestaat uit 360 hectare strikt organisch gecultiveerd land waarvan 12 ha voor wijn.

Biologische wijn die zo dicht mogelijk bij de natuur staat. Tenuta Santi Giacomo e Filippo, gelegen in het hart van de Montefeltro region binnen het natuurreservaat "La Badia", bestaat uit 360 hectare strikt organisch gecultiveerd land (gecertificeerd door het Italiaans consortium voor de Controle van biologische producten CCPB). Naast wijngaarden en het wijnhuis, bevat het domein van Tenuta Santi Giacomo Filippo ook een oud dorp van de late '700 dat nu dienst doet als hotel (Urbino resort) met 33 kamers verdeeld over 6 gebouwen. Het oude dorp werd gerestaureerd gebruikmakend van duurzame materialen in lijn met de filosofie van het wijnhuis. Als herinnering voor het verleden werden nog enkele ruïnes bewaard van torenhuizen die in de middeleeuwen dienden om het grondgebied te beschermen. Het grootste gedeelte van de landbouwgrond, wordt gebruikt om biologische granen te telen. Sinds de jaren 90, worden twaalf hectares – gekozen op basis van de ligging en samenstelling van de grond - gebruikt om biologische wijn te cultiveren. Er worden zowel witte (Bianchello, Verdicchio, Incrocio Bruni 54, Sauvignon en Chardonnay) als rode druiven (Sangiovese, Montepulciano, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Petit Verdot) geteeld. Aanvankelijk was de wijn bestemd voor het gebruik in het domein. Echter, de drang om hun wijn filosofie te delen, mondde uit in de bouw van een nieuw gloednieuw wijnhuis in 2015 en vervolgens een uitgebreider gamma aan wijnen. De bezieler van dit ganse project is Marianna Bruscoli. Samen met haar team heeft ze als doel om biologische wijn te maken die zo dicht mogelijk bij de natuur staat.

Meer
Blok weergave
Lijst weergave